در این مقاله به چند نکته درباره درک مطلب و خواندن خواهیم پرداخت. نکات پیشنهاد شده پیش نیازی برای آزمونهای آیلتس ،تافلiBT  وGRE می باشد.

تکنیک های خواندن و درک مطلب

 انواع خواندن از نظر نگرش:

Holistic (کلی نگر): این افراد کسانی هستند که در حین خواندن متون، مفهوم کلی القا شده را درنظر میگرند و برای دریافت موضوع متن به جزییات توجه نمی کنند. این افراد زمانی که با کلمه ای روبه رو شوند و معنی لغت را ندانند از آن رد شده و با توجه به کل جمل آن را حدس می زنند.

Atomistic(جزیی نگر): این گونه افراد به علت دید دقیق هنگام مطالعه، و یا هر کار دیگری، به جزییات توجه بسیاری می کنند.یعنی هنگام مطالعه تک تک کلمات نقش مهمی برایشان ایفا می کند. و در صورت ندانستن حتی یک کلمه در کل درک مطلب با مشکل مواجه میشوند.

انواع خواندن متن بر اساس سرعت مطالعه:

Skimming: نوعی خواندن سریع برای رسیندن به منظور و مفهوم کلی است. در این خوانندن نیازی به تمرکز دقیق روی تک تک کلمات وجود ندارد وفرد برای یافتن کل معنا توسط جمله و پاراگراف، در حداقل زمان ممکن می باشد.

سوالاتی که میتوان از این طریق جواب داد سوالات زیر می باشند:

What is the main idea / subject of the passage? (موضوع اصلی متن چیست؟)

What is the best topic / title for the passage? (بهترین عنوان برای این متن چه می تواند باشد؟)

What is the author’s view behind the text? , or” What is the general tone of the author in the passage? (نوع نگرش نویسنده نسبت به متن چیست؟ مثبت، منفی، یا بی طرف؟)

What is the author primarily concerned with? (تاکید نویسنده بر چه چیزی است؟ و یا هدف اصلی نویسندهچیست؟)

How is the information in the passage organized?(اطلاعات قید شده در متن به چه تر تیب قرار گرفته اند؟)

Scanning: نوعی خواندن سریع می باشد که در آن فرد در پی یافتن اطلاعات جزیی و دقیق از قبیل عدد، تاریخ، کلمه، و یا عبارتی می باشد که دقیقا در متن قیده شده اند.

It is stated in the passage that? (در متن چنین ذکر شده که.)

According to the passage? (با توجه به متن.)

The word… in the passage refers to? (کلمه.در متن به. اشاره دارد؟) و یا (مرجع کلمه.در متن کدام یک از موارد ذیل است؟)

Which of the followings is NOT mentioned / stated / discussed in the passage?(کدام یک از موارد ذیل در متن اشاره ای بدان نشده است؟)

در اکثر موارد خواننده برای رسیدن به جواب مورد نظر نیاز به استفاده از هر دو روش خواهد بود چرا که حتی هنگامی که  بدنبال یک کلمه یا عبارت در متن می باشد، نقش آن کلمه یا عبارت در کل متن ظاهر می شود و به تنهایی نقشی نخواهد داشت. به همین دلیل برای یافتن معنا و یا مفهوم یک عبارت یا کلمه به کل متن یا حدالمقدور به جمله ای که کلمه یا عبارت در آن ظاهر شده، توجه شود  نه تنها به خود کلمه!

Intensive Reading: نوع گسترده تر از روش خوانندن است که در آن خواننده طی زمان نسبتا طولانی اما مشخص برای رسین به حجمی از اطلاعات تلاش می کند که برای موفقیت وی در انواع آزمونهای ورودی و پذیرش لازم می باشد.

Extensive Reading: کلی ترین و فراگیر ترین نوع مطالعه است که در آن فرد در گستره مدیدی از زمان، بر معلومات عمومی و رشد عقلانی خود می افزاید. در این مطالعه هدف رسیدن به یک مجموعه کلی از اطلاعات فعال و غیر فعال برای نیل به اهداف آتی می باشد.

عزیزانی که قصد شرکت در آزمون های آیلتس ، تافل ، مکالمه و PTE را دارند میتوانند جهت شرکت در کلاسهای تدریس خصوصی تافل ، تدریس خصوصی آیلتس و دیگر دوره ها با مجموعه آموزشی آیلتسر تماس حاصل فرمایند.

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

منبع بزرگ کتاب های الکترونیکی و صوتی دانلود زیرنویس فارسی | دانلود زیرنویس فیلم و سریال | زیرنویس فارسی سریال خدمات طراحی رابط کاربری Sales and Marketing Training اخبار جدید دنیای دیجیتال مارکت برنامه نويسي - طراحي وب دانلود رام وفایل فلش خرید اینترنتی ارزان جنبش مهدوی 313